香港遙控電單車會

會員登記
搜索
查看: 2557|回復: 12

3D前硬內胎 ( 合新手用 )

http://world.taobao.com/item/520 ... 4.0.0.Josk7k#detail

已於佐敦及好玩試過, 個人覺得好穩定,合新手用,無需任何加工可直接使用都幾方便。
回復

jackyfung 發表於 2015-9-21 20:51
波記發明頭膽,緊係好用啊,但淘寶次貨都係差啲

唔係我發明,發明者係小肥同漢記,我只係做跑腿去同周圍揾人試做同收集資料作改良,但賣果個有冇理解到我地用左幾多時間同金錢去試版,佢一唔該都冇就當自己發明拎出黎賣
我之前新入會既時候,玩左半年先訂到一條可整頭膽既蛇頭膽,依家個個唔使入會就又要頭膽尾膽
回復 支持 1 反對 0

好野黎喎
你知唔知佢都係抄左我地既設,然後當自己發明而拎出黎賣,仲要一隻價錢等同我地2隻價錢呀,仲話啱新手用,我地個個都用緊
回復 支持 1 反對 0

好野黎喎
你知唔知佢都係抄左我地既設,然後當自己發明而拎出黎賣,仲要一隻價錢等同我地2隻價錢呀
回復 支持 反對

回復 支持 反對

jackyfung 發表於 2015-9-21 20:51

唔係我發明,發明者係小肥同漢記,我只係做跑腿去同周圍揾人試做同收集資料作改良,但賣果個有冇理解到我地用左幾多時間同金錢去試版,佢一唔該都冇就當自己發明拎出黎賣
我之前新入會既時候,玩左半年先訂到一條可整頭膽既蛇頭膽,依家個個唔使入會就又要頭膽尾膽
回復 支持 反對

科技發達,有個樣就copy 度,有心抄既點有得防。
回復 支持 反對

我都覺得有心抄真係無得防,正面D諗,希望多D人有機會用到呢個設計,從而令更多人玩Dee啦
回復 支持 反對

oh no 買左流o野 ....但玩住先因為夠我地新手用o瓜...

建議車會有個網店方便購入正貨
回復 支持 反對

有冇多D數據,內徑,外徑,頭物料,R值?
等我re-老翻去
回復 支持 反對

copy copy 再copy ?

下次見面帶出來直接比你用卡尺,卡卡佢

回復 支持 反對

我都買左,裝左後好好用,唔想麻煩師兄幫手整前硬內胎...

前硬內胎真係最重要,唔跌都係靠佢...
回復 支持 反對

ballhk58 發表於 2015-9-21 21:03
唔係我發明,發明者係小肥同漢記,我只係做跑腿去同周圍揾人試做同收集資料作改良,但賣果個有冇理解到我 ...

真想得到你們 三位師兄 設計的頭膽, 有機會一定會去渡華路 見識見識
回復 支持 反對