香港遙控電單車會

會員登記
搜索
查看: 2647|回復: 14

當爬雞裝上了車用陀螺儀(cheep野,)

cheep野單感百五蚊有找,壓電式陀螺儀
回復

用後感覺灣心不用回呔,由陀螺儀去控制,不再會因為過度修正角度問題而使爬雞左擺右擺
回復 支持 反對

請問C hing 爬鷄原本是否後輪內有機械gyno?
而現在是否在channel 1 再接上另一gyno?
回復 支持 反對

回樓上,首先要分清楚,飛輪,同陀螺儀,係兩種野,雖然爬雞尾轆飛輪,大部份人都是說,陀螺儀,但其實是不同的,飛輪有分電子,同機械,但其實都是動力的問題,一個電力,一個是由車速去帶動後轆入面的飛輪,電力帶動的,有些可以調節,有些是恆定的,而北車速帶動的,就會不穩定,時快時慢,係細場玩,常會因為keep不到車速,而使飛輪失去作用,大場就冇咩分別,致於我用的,是單感的一,車用陀螺儀,,你可以理解係直昇機果啲,係用黎控制伺服器,轉向果度,
回復 支持 反對

因為我用的是cheep舵機,等架車回直,不如自己回,,,但係有時會回過龍,所以用陀螺儀,幫幫手
回復 支持 反對

明白了,很清楚,TKS C hing
因聽說車尾內有制可能調教(飛輪)?
回復 支持 反對

回樓上,我所知,sr4,係有甘既功能,不過係在車尾調節的,不是在尾轆,好似4級
回復 支持 反對

Tks c hing ...then  May I know that SR4 is skyrc or not?
N how much?
回復 支持 反對

C兄,幾時搵晚去飛雞?
回復 支持 反對

回復 netcarzy 的帖子

邊度有得賣?
回復 支持 反對

回樓上,yahoo拍賣skyc.sr4賣緊1800,我個部arx540,就係深水埗元洲街,天悅廣場,果間精x模型鋪買,賣緊二千三到,有價講的
回復 支持 反對

Tks a lot ,then May l know where can buy the gyro? (The small one u use)
回復 支持 反對

回復 netcarzy 的帖子

C兄,我系問你個壓電式陀螺儀在邊度買?車已經買左,幾時有空去飛雞?
回復 支持 反對

回復 Yin6999 的帖子

改裝緊電子飛輪,整好再約一齊玩
回復 支持 反對

回復 Yin6999 的帖子

我仲有兩隻全新係度,二手買賣局吧
回復 支持 反對