香港遙控電單車會

會員登記
搜索
查看: 4166|回復: 24

2012 MotoGP

2012 MotoGP 賽程、車手及車隊列表
The FIM has announced the provisional entry list for the 2012 MotoGP World Championship, which gets underway on April 8th with the opening round in Qatar.

The provisional list is as follows:

1 CASEY STONER AUS - HONDA TEAM, HONDA
4 ANDREA DOVIZIOSO ITA - YAMAHA TECH 3, YAMAHA
5 COLIN EDWARDS USA - FORWARD RACING, SUTER*
6 STEFAN BRADL GER - LCR HONDA MotoGP, HONDA
8 HECTOR BARBERA SPA - PRAMAC RACING TEAM, DUCATI
9 DANILO PETRUCCI ITA - IODA RACING PROJECT, IODA*
11 BEN SPIES USA - YAMAHA FACTORY RACING, YAMAHA
13 ANTHONY WEST AUS - SPEED MASTER, ART*
14 RANDY DE PUNIET FRA - ASPAR TEAM MotoGP, ART*
17 KAREL ABRAHAM CZE - CARDION AB MOTORACING, DUCATI
19 ALVARO BAUTISTA SPA - HONDA GRESINI, HONDA
20 ALEIX ESPARGARO SPA - ASPAR TEAM MotoGP, ART*
22 IVAN SILVA SPA - BQR, BQR-FTR*
26 DANI PEDROSA SPA - HONDA TEAM, HONDA
35 CAL CRUTCHLOW GBR - YAMAHA TECH 3, YAMAHA
46 VALENTINO ROSSI ITA - DUCATI TEAM, DUCATI
51 MICHELE PIRRO ITA - HONDA GRESINI, FTR*
68 YONNY HERNANDEZ COL - BQR, BQR-FTR*
69 NICKY HAYDEN USA - DUCATI TEAM, DUCATI
77 JAMES ELLISON GBR - PAUL BIRD RACING, ART*
99 JORGE LORENZO SPA - YAMAHA FACTORY RACING, YAMAHA

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?會員登記

x
回復

最新西班牙試車時間!

本帖子中包含更多資源

x
回復 支持 反對

今晚香港時間4月9日零晨三點正式開鑼

本帖子中包含更多資源

x
回復 支持 反對

嘩,正啊.now Tv 会播傢@_@
今晚要看
回復 支持 反對

系米已經冇左鈴木
回復 支持 反對

首站卡搭爾成績

本帖子中包含更多資源

x
回復 支持 反對

回復 支持 反對

Thank you Rossi Ching Ching!
回復 支持 反對

正呀Ching ching手機高清。
回復 支持 反對

MotoGP西班牙Jerez站
香港時間
排位賽:28-4-2012
Moto3:19:00--19:40
MotoGP:19:55--20:55
Moto2:21:10--21:55
比賽:29-4-2012
Moto3:17:00
Moto2:18:20
MotoGP:20:00
回復 支持 反對

羅絲排十三出賽,表現令人擔心
回復 支持 反對

西班牙站好睇呀,雖然係石頭人win,但我都係like史東拿多D
回復 支持 反對

n.chan 發表於 2012-4-30 10:11
西班牙站好睇呀,雖然係石頭人win,但我都係like史東拿多D

師兄,石頭人=史東拿,Stoner(史東拿)唔要尾個[ r ]就變成stone(石頭)!

LIKE  發表於 2012-4-30 10:54
回復 支持 反對

haha....icic
回復 支持 反對

Rossi 今日排第7位起步,不過都慢頭位柏度沙一秒一圈,希望佢比賽時有更好成績,但要跑水戰

回復 支持 反對

我覺得羅絲今場會有d驚喜比fans
回復 支持 反對

ballhk58 發表於 2012-5-20 20:21
我覺得羅絲今場會有d驚喜比fans

Rossi 企凳仔跑第二恭喜恭喜

回復 支持 反對

yeah~~~~~yeah~~~~~
佢應該試完車
回復 支持 反對

ballhk58 發表於 2012-5-21 10:42
yeah~~~~~yeah~~~~~
佢應該試完車

超正,快d睇啦
回復 支持 反對

回復 清清 的帖子

我要返屋企先睇到呀
回復 支持 反對

ballhk58 發表於 2012-5-21 12:19
回復 清清 的帖子

我要返屋企先睇到呀

我仲下載埋高清版睇多次,宜家訓覺喇
回復 支持 反對

回復 清清 的帖子

尋晚睇左......rossi好玩似緊史東拿咁
回復 支持 反對

回復 清清 的帖子

尋晚睇左.....羅絲好似玩緊史東拿咁
回復 支持 反對

ballhk58 發表於 2012-5-22 11:39
回復 清清 的帖子

尋晚睇左......rossi好玩似緊史東拿咁

舊年Rossi 水戰跌車整炒佢跟住入pit位小Rossi,呢次報晒仇
回復 支持 反對

第6站英國站
香港時間
排位賽:16-6-2012
Moto3:20:00--20:40
MotoGP:20:55--21:55
Moto2:22:10--22:55
比賽:17-6-2012
Moto2:18:20
Moto3:20:00
MotoGP:21:30

回復 支持 反對